sys-logo Slika

Iuventus salinarum

Sve je počelo 1997. godine s četvero framaša, da bi se broj iz godine u godinu povećavao. Danas nas ima dvadesetak. Zajedno činimo „IUVENTUS SALINARUM“,  mješoviti četveroglasni zbor pri Franjevačkom samostanu „Sv. Petra i Pavla“ u Tuzli, ali smo i VIS-vokalno instrumentalni sastav, koji čine klavijatura, gitare, konge i naravno, pjevači. Animator glazbene skupine i zborovođa je Zlatko Špoljarević, pedagog-psiholog u Gimnaziji pri Katoličkom školskom centru „Sv. Franjo“ uTuzli.

Sudjelovali smo osam puta na FRAMAFESTU, Festivalu duhovne glazbe u Sarajevu, gdje smo dva puta dobili nagradu Radio postaje MIR-Međugorje kao najperspektivnija skupina s FRAMAFEST-a i jedan put nagradu za najslušaniju pjesmu s FRAMAFEST-a na HKR-u i Radio postaji MIR-Međugorje. Autori tekstova i glazbe za skoro sve pjesme su sami članovi „IUVENTUS SALINARUM“-a, kao i pjesme za „BONOFEST“ 2009.

Zajedno sa župnim zborom „sv. Petar i Pavao“, pjevali smo u Banjolučkoj zračnoj luci na dočeku pokojnoga pape Ivana Pavla II. Iza sebe imamo veliki broj koncerata, a pokrivali smo i brojna misna slavlja na patronima u susjednim župama, širom Bosne Srebrene, u Hrvatskoj i Srbiji, gdje posebno ističemo pjavanje na „završnoj misi“ ekumenskog kongresa katoličkih i pravoslavnih crkava jugoistočne Europe u Beogradu. Na poziv nadbiskupa beogradskoga pjevali smo u franjevačkoj crkvi Sv. Ante pod misom koju je predvodio kardinal Kasper uz koncelebraciju 10-tak nadbiskupa i biksupa i oko 50 svećenika, kada je kardinal Kasper pohvalio zbor, a zborovođi čestitao na izvanrednom pjevanju i uručio mu  „papinu“ brončanu medalju.

Uskoro ćemo izdati svoj prvi CD s opusom naših pjesama izvedenih na FRAMAFEST-ovima i pjesmom „Krist na žalu“, jer želimo CD posvetiti Velikome Papi. Planiramo i drugi CD s klasičnim četveroglasnim duhovnim skladbama.
0 0
© 2023 fst.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR