sys-logo Slika

Mlada misa "Ne samo sebi živjeti, nego i drugima koristiti"

Proslava mlade mise fra Daria Matanovića

U župnom i samostanskom dvorištu franjevačkog samostana svetih Petra i Pavla fra Dario Matanović je u nedjelju 22. kolovoza 2021. godine, proslavio Mladu misu pod geslom 'Ne samo sebi živjeti, nego i drugima koristiti'. 
 
Fra Dario je nakon blagoslova majke Ljube uz koncelebriranje braće svećenika Franjevačke provincije svetog Križa i Vrhbosanske nadbiskupije predvodio svečano euharistijsko slavlje.
 
Propovijed je izrekao fra Božidar Štrkalj, župni vikar župe svetog Ante u Busovači, naglasivši važnost duhovnog poziva. Fra Božidar je istaknuo teškoće na putu do spoznaje i življenja po Evanđelju i darove koji on sa sobom nosi. Naglasio je kako bismo na tom putu trebali ići s Kristom i uz Krista. Na koncu je mladomisniku zaželio ustrajnost i odlučnost u njegovom duhovnom pozivu.
 
Mladomisniku je čestitao i gvardijan franjevačkog samostana svetih Petra i Pavla u Tuzli fra Željko Nikolić, pozdravio župljanje i zahvalio im na njihovoj pomoći i molitvama. Po završetku euharistije svečani je ručak upriličen u HKC "Sveti Franjo". 
 
Našem mladomisniku fra Dariju želimo obilje Božjeg blagoslova na njegovom franjevačkom putu. 
0 0
© 2024 fst.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR